ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁNK

 

2019-05-23 Gondolatok egy közgyűlés apropóján

Gazdag programkínálatunk végén, tavaszi események zárásaként, június 4-én közgyűlést tart a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület. Ebből az apropóból sem árt felidézni a közel két évtizede működő civil szervezetünk hőskorát.

Egy független, csak helyi ügyekkel foglalkozó, fiatalokból álló civil szervezet ötlete 2002 őszén baráti beszélgetések alkalmával kristályosodott ki. Az alapítók, akik közül Juhász László és Szili Csaba mindmáig az Egyesület mindennapjainak részesei, fehérvári kávézókban folytattak beszélgetéseket helyi kérdésekről, önmagukat Anonymus Asztaltársaságként megnevezve. Nemsokára kialakult ennek a tömörülésnek a szervezeti kerete és Németh Janesznek köszönhetően frappáns nevet kapott a 2002 őszén bejegyzésre kerülő szervezet: Városunk Lakóiért Szövetség (VÁLASZ).

A kezdeti szárnypróbálgatások után gyorsan hivatalos programok szervezésébe kezdtünk: a Pláza előtt felállított VÁLASZ-fallal kérdeztük az utca embereit Városunk legégetőbb kérdéseiről, nagyszabású takarítási munkákat végeztünk például az akkor még enyészetnek átadott egykori Vidámpark területén illetve a mai adventi gyermekéneklés elődjeként Gyermekek Karácsonyát hirdettünk a Városház térre.

A fehérvári problémák, ügyek és célok feltérképezése, illetve figyelemfelkeltés mellett egyértelmű szándékunk volt a közösségépítés, aminek köszönhetően nagyon sok jóhangulatú programunk volt, illetve csatlakoztunk minden fehérvári kezdeményezéshez. Fiatalok, lelkesek, céltudatosak, célra törők voltunk.

Ahogy nőtt a tagjaink száma és egyre nagyobb bázist tudtunk magunk mögött, egyre kikristályosodott, hogy az igazi céljaink eléréséhez, a helyi ügyekbe való tényleges beleszóláshoz, Fehérvár jövőjének tevékeny alakításához a helyi döntések közelébe kell kerülnünk. Ezért elhatároztuk, hogy a 2006-os önkormányzati választásokon elindulunk, mint független civil szervezet. A választások meglepetéseredményt hoztak: az országos politikai pártok szinte egyforma erőviszonyai mellett mi huszon-, harmincéves fiatalok Juhász László képviselősége és többünk bizottsági tagságai révén beleszólhattunk szeretett Városunk ügyeinek alakulásába. Azóta még kétszer sikerült, a megnehezített feltételek ellenére bejuttatnunk egyesületünk elnökét, listavezetőnket a közgyűlésbe – országosan is egyedülálló módon.

Közel két évtizede ernyőszervezetként építgetjük közösségünket, bázisunkat és képviseljük tagjaink, partnereink érdekeit Székesfehérvár Megyei Jogú Város közgyűlésében. Büszkék vagyunk rá, hogy azóta beszédesen megváltoztatott névvel, a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület pezsgő, civil szervezeti élete, gazdag programkínálata mellett megannyi helyi rendezvény, esemény és megemlékezés fűződik nevünkhöz, úgymint a Székesfehérvári Székely Bál, Fehérvári Futballfesztivál, székely szabadság- és autonómianapi megemlékezések, koncertek, előadások.

scg


 

2019-05-20 Európa választ

A mostani EP-választás kampányát megvizsgálva egyértelműen kijelenthetjük: európai polgárok vagyunk. Az előző európai választások kampányai kizárólag közvélemény-kutatásnak voltak jók. Az adott politikai erők kizárólag belpolitikai témákat hangoztattak, kampányidőszakot visszafogottan kihasználva. A mostani kampány sokkal intenzívebb, és sokkal sorsdöntőbbnek tűnik. Valóban Európa jövője került a viták kereszttüzébe és valódi európai kérdések mentén sorakoznak fel a pártok. nézzük, melyek a legfontosabb üzenetek.

 •  Bevándorlásellenesség és a tagországi hatáskörök megerősítése

Vannak, akik a migrációs válság megoldását, és ezzel együtt az Európai Unió, mint „szuperállam” reformját, decentralizálását tartják a legfontosabb feladatnak, míg mások ezzel szöges ellentétben a maradék tagországi hatás- és jogkörök korlátozását tartják szükségesnek, azzal a céllal is, hogy egy ország ne tudjon szembe menni az európai (látszólagos) többség akaratával – mint ahogy tette azt kvótaügyben a magyar kormány is.

Egy olyan országban, amely félezer évig másik államok fennhatósága alatt állt, a népek és kultúrák ütközőzónájában megannyiszor véresen küzdve az önállóságáért, függetlenségéért és szuverenitásáért nem szerencsés a jogkörök önként átadásával kampányolni.

A migráció elkerülhetetlen folyamat, annak megállítása lehetetlen feladat – de igenis szükség van olyan intézkedésekre, amik lassítják, legális, ellenőrzött keretek közé szorítják, illetve a biztonsági kockázataival is számolnak. A humanitárius szempontokkal mindannyian egyetértünk – de a befogadással azokban a térségekben csak fokozzuk a bajt, még nagyobb katasztrófát előidézve. A segítséget kell odavinni: szociális és egészségügyi támogatással, gazdasági-pénzügyi befektetéssel, munkahely-teremtéssel.

 •  Klímaváltozás

Napjaink központi kérdése a globális felmelegedés, ami megjelenik a választási kampányban is. A hazai „zöldek”, időlegesen vagy végleg, visszataláltak a harcos környezetvédő szerepre, és globális, de legalábbis közös európai megoldást kínálnak.

A Válasz hitvallása ellenben a hagyományos környezetvédelmi szlogen alapján került kialakításra: „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” Vagyis sokkal fontosabb, hogy környezettudatos neveléssel, akciókkal és népszerűsítő kampányokkal bírjuk rá a tömegeket környezetük megóvására – illetve a helyi közösségeknek kell megadni minden támogatást ahhoz, hogy a lakókörnyezetüket tisztán tudják tartani és megőrizzék természeti értékeiket az elkövetkező generációk számára.

 •  Európai minimálbér, minimálnyugdíj

Jó ötletnek, a választások szempontjából itt Közép-Kelet Európában népszerű elképzelésnek hat az egységes európai minimálbér, illetve minimálnyugdíj felvetése. Bevezetni csak úgy lehetne, ha leggazdagabb országokban sem csökkenne a mostanihoz képest egy egységes nyugdíj- illetve  minimálbérszabással a juttatás, így biztosan jól járnánk. Persze ezt elérni egyértelműen csak a teljes gazdasági önfeladással lehetne, így megszűnnének a tagállami költségvetések, a pénzügyi döntések is messze kerülnének Budapesttől.

 •  Belpolitika

Vannak olyan politikai erők, akik ezt a választást is csak arra használják fel, hogy a belpolitikai játszmáikat, kritikáikat és céljaikat hangoztassák. Egyfajta felkészülésnek tartják az önkormányzati választásokra, ahol az elképzelt ellenzéki összefogásokon belül remélnek a jobb eredménytől jobb pozíciókat. Kérdés, mennyire szimpatikus a választóknak ez, hiszen már valódi európai ügyekről is vitatkozhatunk, és a választások tétje az európai politikai környezet alakítása.

A Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület alapszabálya szerint helyi, közéleti kérdésekkel foglalkozik, így a kampányt tagjaink is magánemberként élik meg. Az összeurópai kérdések eldöntésében mindenkit arra biztatunk, hogy éljenek szavazati jogukkal, hiszen: mindannyian európai polgárok vagyunk.

scg


 

2019-05-17 Közgyűlésen történt

Címszavakban, átláthatóan és érthetően összefoglaljuk, hogy a mai közgyűlésen milyen döntéseket hoztak a városatyák, köztük Juhász László, egyesületünk elnöke.

 • Zárszámadás: Elfogadta a testület a tavalyi zárszámadást, amiből kiderül, hogy 2010 óta harminc milliárddal növekedett Fehérvár vagyona, ami most már 118.5 milliárdos nagyságú.
 • Munkásszálló: Szó volt a Bébic utcai munkásszállóról. A pénteki közgyűlési döntés értelmében bérbe venné város a 872 négyzetméteres, nyolcvan fő elhelyezésére alkalmas bebútorozott épületet, amit kollégiumként illetve közszférában dolgozók munkásszállásaként üzemeltetne. A személyeskedéstől sem mentes vitából kikristályosodott, hogy a Város munkaerő-igényét hosszútávon letelepedni kívánó, elsősorban kelet-magyarországi, vagy európai legális munkavállalókkal és az ezek számára legálisan, ellenőrzötten működtetett szálláslehetőségekkel kívánja megoldani.
 • Rendezvények: Döntött arról is a testület, hogy támogatja Fehérvár az augusztus 1. és 3. között rendezendő Alba Regia Fesztet, a Civil Centrum június 12-i Esélynap rendezvényét, a Múzeumok Éjszakája programsorozatot, a XX. Fejér Megyei Polgárőr Napot és a Székesfehérvári Diáktanács táborát is.
 • 2018. évi beszámolók: A beharangozókban már említett önkormányzati cégek éves beszámolóit fogadta el a közgyűlés.
 • Tovább folytatódik az Ybl Miklós Intézményfelújítási Program: A Tolnai utcai és a Tóvárosi óvodákban illetve a Napraforgó Bölcsődében lesznek felújítások. Az összes beruházás mintegy százmillió forintba kerül.
 • A Csók István Képtár homlokzata is megújul a Bartók Béla téren.
 • Kezdődik a Homonnai és a Poprádi utca felújítása
 • Vidi: A város közgyűlése támogatta a klub névhansználat iránti kérelmét, így hamarosan MOL Fehérvár FC névvel és címerrel lépnek pályára Székesfehérvár labdarúgói. Azóta az is kiderült, hogy az RBD is visszatér a lelátókra. Mindenesetre érdekes, hogy a szurkolók a tradíciók védelmében hirdettek bojkottot és akkor térnek vissza, amikor a tradicionális név már becézett formában sem lesz jelen. Az viszont örvendetes, hogy a focisták is szeretett Városunk nevén harcolnak majd a remélhetően jobbnál jobb eredményekért.
Forrás: fehervar.hu


 

2019-05-16 A soron következő Közgyűlés napirendjei

2019. május 17-én, pénteken tartja soron következő rendes ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése – tudtuk meg Juhász László, környezetvédelmi tanácsnoktól, aki a Válasz önkormányzati képviselőjeként tájékoztatott a legfőbb napirendi pontokról is.

Eszerint a Városháza Dísztermében a nyílt napirendek között megtárgyalják a 2018-as zárszámadást, amely a költségvetés mellett a Város működését érintő legfontosabb rendelet. Visszatérő elemként szó lesz az építményadót tartalmazó rendelet módosításáról is.

A testület az alábbi önkormányzati cégek egyszerűsített éves beszámolójának elfogadásáról is dönt:

 •  Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 •  Fehérvári Programszervező Korlátolt Felelősségű Társaság
 •  FEJÉRVÍZ Fejér Megyei Önkormányzatok Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 •  Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
 •  Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
 •  Alba Airport Fejlesztő és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság
 •  Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft.
 •  SZÉPHŐ Székesfehérvári Épületfenntartó és Hőszolgáltató Zrt.
 •  Continus Nova Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Kft.
 •  DEPÓNIA Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft.
 •  Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft.

Ezen az ülésen közbeszerzési eljárások megindítását is tervezik. Tárgyalják a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények „Ybl Miklós Program” keretében megvalósuló felújításait, fejlesztéseit, a Palotavárosi tavak és Varga-csatorna vízgazdálkodási fejlesztését, a Bartók Béla tér és közvetlen környezetének revitalizációjának szabadtér-építészetét illetve a Csók István Képtár külső rekonstrukcióját.


 

2019-04-12 Közgyűlésen történt

A mai napon újra ülésezett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése.

Juhász László a Válasz FCF önkormányzati képviselője az Egyesület soron következő, hétfői ülésén számol majd be a közgyűlési döntésekről és azok hátteréről. A testület a mai napon intézményvezetői megbízásokhoz véleményt fogalmazott meg, melynek során egyhangúlag támogatta Makainé Vida Bernadett pályázatát a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola vezetésére. A megbízott igazgató asszony pályázata a teljes intézmény és a tankerület 100%-os támogatását is élvezi. Az igazgatói poszt elnökhelyettesünk, Szili Csaba címzetes igazgató felsőoktatási elfoglaltságai miatt üresedett meg. A dinamikusan fejlődő, bővülő és népszerű intézményben Betti néni jelenti a partnerek (szülők, diákok, Város és civil szervezetek) számára a megkezdett és elismert munka folytatását.

A közgyűlésen ezek mellett tárgyaltak a belvárosi épületek rekonstrukcióját szolgáló felújítási munkákról, az ún. KÉPES program folytatásához közérdekű kötelezettségvállalásról szóló megállapodás megkötéséről, illetve a Sóstó egyes létesítményeinek, részeinek üzemeltetéséről.

A nap folyamán elfogadásra került három stratégiai cég, a DEPÓNIA Hulladékkezelő és Településtisztasági Nonprofit Kft, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a FEJÉRVÍZ Fejér Megyei Önkormányzatok Víz- és Csatornamű Zrt. 2018. II. félévi beszámolója.

A döntések következtében intézkedések történnek a Székesfehérvár déli összekötőút megvalósítása című pályázattal kapcsolatosan, illetve megindulnak a „Székesfehérvár, Középiskolai Campus külső víziközműveinek átépítése” tárgyú, a „Fehérvári Civil Központ üzemeltetése és szakmai működtetése” tárgyú és a Szekfű Gyula utcai rendelőépület felújításának és akadálymentesítésének kivitelezése tárgyú közbeszerzési eljárások.

Sportcélú döntések meghozatala mellett elbírálták a MOL Aréna Sóstó létesítményének meghatározott részeire kiírt pályázatokat.


 

2019-04-10 Juhász László a Versünnepről

Tizenkét diák részvételével rendezték meg szombaton a X. Fehérvári Versünnep döntőjét. A zsűri magas színvonalú produkciókat láthatott a Városháza Dísztermének színpadán, a fiatalok szavalataikkal bizonyították, hogy szeretik és értik is a verseket. Egyesültünk számára kiemelt fontosságú ez a nagyszerű kezdeményezés, hiszen a döntősök rendezvényeinken is megmutathatják tehetségüket és bontogathatják szárnyaikat. A IV. Székesfehérvári Székely Bálon Baráth Eszter, a tavalyi győztes szaval majd (akit a székely szabadság napján már hallhattunk).
Egyesületünk elnöke így értékelte a nagyszerű rendezvényt:
"Csodálatos verseket hallottunk, fantasztikus előadásokban a fiataljainktól.
Élmény volt élőben végighallgatni őket! 
Ezer köszönet, hogy életben tartják verseinket.
Egyszer megszületnek a versek, amikor a költő megírja őket, majd újjászületnek, amikor ilyen átéléssel előadják, ahogy ma tették!
Gratulálok mind a 12 döntősnek, és azon belül külön a díjazottaknak!"

forrás:

https://www.szekesfehervar.hu/kneifel-nora-nyerte-a-x-fehervari-versunnep-dontojet


 

2019-04-09 Kulturáltan vitatkozni Székesfehérvár közügyeiről...

Juhász Lászlóval, Egyesületünk elnökéve beszélgettünk a Válaszról, a múltról, az idei eseményekről és az előttünk álló programokról, feladatokról.

Hogyan értékeli az Egyesület szerepét az önkormányzatban?

A jelenlegi helyzetben a kormányzó erőnek olyan többséggel rendelkezik, hogy minden lehetőségük megvan ahhoz, hogy saját vízióik és meglátásaik szerint alakítsák Székesfehérvár sorsát. A rajtuk kívül álló erőknek két lehetőségük van: egyfelől bírálhatják a munkát és cáfolhatják minden törekvés jogosságát, vagy konstruktívan, javító szándékkal, javaslatokkal a háttérből segítik ennek a víziónak a minél tökéletesebb megvalósulását. A városvezetés eredményei elvitathatatlanok, így a mindenbe belekötő, konfrontatív politika nem lenne hiteles egy olyan formációtól, ami valóban Székesfehérváron működik, az itt élőket képviseli, és szeretné jobbítani Városunkat. A Pestről irányított nagypolitika kiszolgálóival ellentétben mi valóban ügyek mentén, a minket megválasztók érdekében politizálunk. A Válasz, mint ernyőszervezet megannyi egyesület, szervezet (környezetvédőktől, sportegyesületeken keresztül, egészségtudatos és kulturális egyesületek, alapítványokig bezárólag) segítője, akiknek az elmúlt évekbeli sikere, aktivitása az igazi fokmérő. Nagyon sok támogatást, lehetőséget tudtunk kilobbizni azok számára, akik minket bíztak meg a képviseletükkel.

Mi volt a hangsúlyos az elmúlt időszakban a Válasz életében?

Az önkormányzati tevékenység mellet sokkal látványosabbak azok a programok, amelyekkel a közösségünket építjük napról-napra. Egyesületünk hagyományos születésnapi rendezvényén, rendhagyó módon, egy vetélkedő formájában beszélgettünk Székesfehérvár költségvetéséről. Az elmúlt évekhez hasonlóan segítettük az év végi Futballfesztivál megvalósulását.

Csapatépítő kirándulásokat tettünk (a jótékonysági céllal is) Kárpátaljára és Székelyföldre, illetve vidám, szórakoztató programokon vettünk részt: a Vörösmarty-iskolában a Szép Ilonka Bálon, illetve a Jancsárkertben Kolbásztöltő fesztiválon. Utóbbit az elmúlt évekhez hasonlóan nagy létszámban, egységes megjelenéssel, és örömünkre különdíjjal tettük emlékezetessé.

Egyesületünk munkájának fontos része, hogy nemzeti ünnepeinken, és más városi megemlékezéseken is jelen vagyunk: leróttuk kegyeletünket a kommunizmus áldozatainak emléknapján illetve március 15-én. Büszke vagyok, hogy a Válasz szellemiségének megfelelően a külhoni magyarsággal kapcsolatos feladatokat is felvállalva idén már hagyományosan motorja, fő szervezője voltunk a székely szabadság napján megrendezett menetnek és megemlékezésnek.

Milyen programok várhatók a közeljövőben?

A Válasz szempontjából most két fontos program következik. Április 27-én immáron negyedik alkalommal szervezünk jótékonysági, székely bált.

Május elsején pedig családi napot szervezünk, melynek az elején tagjaink, meghívottjaink ismét könnyed formában ismerkedhetnek meg a fehérvári fejlesztésekkel, eseményekkel, jövőképpel. Utána pedig igazi családi napon, jó hangulatban majálisozunk majd.

Ezek mellett várhatóan csatlakozunk partnerszervezeteinkhez a Botond-napi Vásár megszervezésében – illetve velük közösen a trianoni gyalázat 99. évfordulójára is megemlékezéssel készülünk…

Mi az, ami mostanában leginkább foglalkoztatja?

Legfontosabb feladatunk most a IV. Székesfehérvári Székely Bál sikeres megrendezése. A színvonalas rendezvény bevételéből idén egy kárpátaljai gyerekotthont, egy székelyföldi iskolát és tagiskoláit illetve fehérvári fiatalok múzeumlátogatását támogatjuk. Jegyek még korlátozott számban kaphatók: részletek a szekelybal.hu oldalon olvashatók (illetve itt, a valasz-egyesulet.hu-n is – a szerk.).

Mostanság több, valódi, érdekből szövetkező és ál-, politikai szereplő is zászlót bontott. 13 év önkormányzati munka, 2006, 2010 és 2014 után újra megpróbálják az egyedi, független, lokálpatrióta hangot bejuttatni a közgyűlésbe – milyen célokkal vágnak neki az őszi választásoknak?

Céljaink megalakulásunk óta nem változtak, ezzel nyertünk bizalmat minden egyes választáson: a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület következetesen kiáll városvédő, -fejlesztő politikája mellett. Ügyek mentén együttműködve bárkivel, de elvtelenül nem elköteleződve talmi ígéretek hatására. Szeretnénk megtartani, és ha lehet, javítani pozícióinkat, és a jövőben is a Közgyűlés részeként kulturáltan vitatkozni Székesfehérvár közügyeiről – mert a nagyobbacska, budapesti pártközpontokból vezérelt pártokkal ellentétben nekünk CSAK SZÉKESFEHÉRVÁR SZÁMÍT!


 

2019-04-05 Csak Székesfehérvár számít!

Az elmúlt időszak fehérvári történéseivel kapcsolatban szeretnénk örömünket kifejezni, hogy újabb és újabb formációk tűzik zászlajukra a városlakók életminőségének javítását. Érdekes fejlemény, hogy a korábban Városunkat adósságspirálba kormányzó, bukott politikusok még a legádázabb ellenségüknek kikiáltott párttal is képesek „demokratikus” összeborulásra azzal a céllal, hogy bármi áron megszerezzék a hatalmat. Ezzel szemben a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület immáron 13. éve következetesen kiáll városvédő, -fejlesztő politikája mellett. Ügyek mentén együttműködve bárkivel, de elvtelenül nem elköteleződve talmi ígéretek hatására. A Válasz továbbra is azt kéri minden érdekelttől, hogy sárdobálás nélkül, Városunk nyugalma érdekében kulturáltan vitatkozzanak Székesfehérvár közügyeiről – mert a nagyobbacska, budapesti pártközpontokból vezérelt pártokkal ellenben nekünk CSAK SZÉKESFEHÉRVÁR SZÁMÍT!


 

2015-12-17 Környezetbarát elektromos gépkocsival mutat példát a Városfejlesztés

100%-ban elektromos gépkocsi segíti a jövőben a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ingatlankezelőinek munkáját. Az önkormányzati cég ezzel is szeretne környezettudatos példát mutatni. A zöld rendszámos autót ma mutatták be.

A Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. gépkocsi-flottája egy Nissan Leaf típusú tisztán elektromos üzemű járművel bővült. A városi közlekedésre igazán ideális gépkocsit a Hiemer-ház Gesztenyés udvarán mutatták be, az eseményen a cég felügyelőbizottságának tagjai is jelen voltak.

Székesfehérvár Önkormányzata részéről Juhász László környezetvédelmi tanácsnok örömét fejezte ki, hogy eljutottak ide, miszerint Székesfehérvár első zöld rendszámos autóját szolgálatba állíthatják, s azt egy olyan cég fogja használni, ami 100%-ban városi tulajdonú. S mivel a munkatársak sokat közlekednek a városban, így itt a káros-anyag kibocsátást csökkenteni fogják.
 Mint hozzátette, külön örvendetes, hogy az elmúlt hetekben fogadta el a közgyűlés azt a rendeletet, miszerint a zöld rendszámos autóknak a városban nem kell parkolási díjat fizetniük, ezzel is ösztönözve a városban működő vállalkozásokat, valamint a lakosságot zöld rendszámos autó vásárlására. Hangsúlyozta, hogy a város nagyon sok olyan döntést hozott, ami alapján a zöldterületeket növelik, valamint a várost megpróbálják tisztán tartani.
 Végül hozzátette, reméli, hogy a jövőben majd arról tudnak beszámolni, hogy Székesfehérváron nemcsak több száz, hanem több ezer zöld rendszámos autó fog futni az utakon.

A Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Guti Péter arról adott tájékoztatást, hogy a jövőben ezt az impozáns és szép autót az ingatlankezelést végző kollégái fogják használni a városon belüli közlekedéshez. Őket a városban lévő bérlemények átadásával, átvételével kapcsolatos ügyintézések révén fogja segíteni a gépkocsi.
 forrás:okkfehervar.hu


 

2015-11-27 Székelyföldön mutatta be kölyökatlétika programját az ARAK

November 18-21. között Hargita megye testnevelési szakfelügyelője, Izsák-Székely Lóránt meghívására Székelyföldön járt az ARAK küldöttsége. A látogatás elsődleges célja az volt, hogy a Hargita megyei testnevelőket megismertessék a Kölyök Atlétika Program szemléletével, saját versenyeikkel, és az ott élő magyar gyermekeknek eljuttassák a Kölyök Atlétika szercsomagot. A Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán tartott előadásokon Woth Klára nyugalmazott TF docens az 5-12 évesek képességfejlesztéséről, a Kölyök Atlétika versenyszámairól, a versenyek szervezéséről beszélt, míg Babos Rita utánpótlásedző az ARAK Utánpótlás Akadémiát és a saját rendezésű versenyeket (AKTIV, TESZ) mutatta be. Székesfehérvár sportéletéről Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok tartott beszámolót. /fehervar.hu/


Juhász László köszöntője
Linkajánló

NYITÓLAP
ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁNK
PROGRAMOK
DOKUMENTUMOK
LINKEK
KÉPGALÉRIÁK