PROGRAMOK

 

2018-01-29 Nemsokára újra bálozunk


 

2016-04-12 A SZABADSGHARC HSEINEK NYOMBAN FELVIDKEN

A szkesfehrvri Vrsmarty Mihly ltalnos Iskola immr msodszor nyerte meg a Bethlen Gbor Alapkezel Zrt. „Hatrtalanul” plyzatt. Ennek keretben hetedik osztlyos tanulk ngy napos felvidki kirndulson vettek rszt a Csillagsvny Utazsi Iroda kzremkdsvel.
 
"A 4 nap alatt dikjaink megismerkedtek a Felvidk 2 oktatsi intzmnyvel – Mocsry Lajos Alapiskola, Fbry Zoltn Alapiskola s Szakkzpiskola -, valamint a felvidk trtnelmi emlkeivel, termszeti csodival s az ott l, tanul dikokkal, akiktl megtudhattk, milyen magyar gyerekknt lni Szlovkiban." - nyilatkozta hrportlunknak Szili Csaba igazgat.
 
Mint mondta: Fleken jrva a vr romjainl idztk fel a trtnelmi emlkeket, Rozsnyn kzsen nnepeltk elnekeltk az otthon mr megtanult dalt, de immr az ezt idz krnyezetben, ami nagy lmny volt szmukra.
 
Gmrben az Andrssy-mauzleum volt a ltnival Kassn megkoszorztk Zrnyi Ilona szarkofgjt, majd Mrai Sndor szlhzt nztk meg. Ksmrkon Thkly Imre srjt koszorztk, majd Lcsn felidztk Jkai regnyt a ledr asszonyrl.
 
Este a tnchzban vidman bcsztattk a napot, bemutatva egymsnak a jl ismert tncokat. Rozsnyn ragyog napstsben stltak a vros ftern, majd Losoncon nztk meg a reformtus templomot. Utols llomsknt Szklabonyn a Mikszth- emlkhzat nztk meg, felidzve az r mveit.
 
A 4 nap sorn vgigksrte ket a magyar trtnelem, hiszen minden helyhez hres trtnelmi, irodalmi szemlyek, esemnyek fzdnek. A trk sorn a termszeti kincsek csodja mellett testket is edzettk, lelkkben pedig rkre megmarad a magyarsg rzsnek igazi jelentse, most mr kicsit ms szemszgbl is.
 
"Remljk, mg sokszor biztosthatunk 7. osztlyos tanulinknak ilyen tartalmas kirndulsokat" - mondta az igazgat.

Forrs: Temesvri Mrta, fehervarihirek.hu


 

2015-12-10 Jtkonysgi filmvetts

Az adomnyozs nem mindennapi formjt vlasztotta a VLASZ Fggetlen Civilek Fehrvrrt Egyeslet, A kis herceg cm animcis filmmel ajndkozta meg a Szent Imre Iskolahz s a Vrsmarty ltalnos iskola gyermekeit. A gyerekek izgatott vrakozst kveten lmnyekkel, boldogan trhettek haza.

“Az ember letnek ez a legjava, a szeretet s jsg kicsiny, nvtelen, gyorsan elfeledett cselekedetei.” (William Wordsworth)


 

2015-12-02 Megyei szavalverseny a Vrsmartyban

Molnr Krisztin megyei nkormnyzati elnk, Brjer va alpolgrmester s Juhsz Lszl tancsnok voltak a dszvendgei a tbb mint negyed vszzada megrendezett szavalversenynek, melyen Keller Jnos Megyei Prma Primissima-djas sznmvsz, Romn Kroly tanr r, vrosunk dszpolgra, friss Toldy Ferenc-djas irodalmr s Bakonyi Istvn Jzsef Attila-djas irodalmr mellett veretes nvsor zsrizte hrom kategriban (als-, fels tagozat, kzpiskola) a Megye legjobb szavalit.


A nagysiker, sznvonalas rendezvny utn Bakonyi Istvn, Juhsz Lszl a rendez Vrsmarty ltalnos Iskola igazgatjnak, Szili Csabnak invitlsra kzsen megkoszorztk a 215 ve szletett Vrsmarty Mihly szobrt.


 

2015-11-19 A Vlasz is csatlakozott a Movember mozgalomhoz

Az Ausztrlibl indul figyelemfelhv kezdemnyezs 2009 ta van jelen Magyarorszgon. Clja elssorban a prosztata rkos megbetegedsekre, az azt megelz szrvizsglatokra trtn figyelemfelkelts. Emellett rirnytja a figyelmet a frfiak megbetegedseire, hiszen ez a nem hajlamos elhanyagolni egszsgt. Radsul remek kzssg-sszekovcsol tnyez is: az akciban a frfiak bajszot nvesztenek. Az Egyesletbl Szili Csaba kezdemnyezsre Juhsz Lszl elnk mr rszt is vett a szrvizsglaton. Bajszos lett Mezvri Balzs s Schreiner Jnos is. 

2015-11-19 Faltets az Istvn Kirly ltalnos Iskolban

„ltess fkat. letben maradsunk kt igen fontos elemt adjk neknk: oxignt s
knyveket.” A. Whitney Brown

Ma reggel nyolc rakor mr szorgalmasan dolgoztak az Istvn Kirly ltalnos Iskola egykori s jelenlegi dikjai a VLASZ Egyeslet kzremkdsvel.
Juhsz Lszl krnyezetvdelmi tancsnok, a VLASZ Egyeslet elnke a lelkes segtkkel egytt 4 juharft s 2 gesztenyeft ltetett el az iskola udvarban.

A jelenlvk a nap nyugtzsaknt elmondhatjk, hogy tettek valamit a jvrt, egy lhetbb krnyezetrt. S nem telik majd el nap gy, ha megltjk a fkat, hogy ne jutna eszkbe a kzs munka lmnye s a bszkesg rzse, hogy bizony kt kezk munkja benne van ...

/Fehr Veronika DITTI/


 

2015-10-06 Koszorzs a nemzeti emlknapon

A mai napon a vrosi megemlkezsen Egyesletnk nevben Tth Szilvia, Juhsz Lszl, Mezvri Balzs s Szili Csaba helyeztk el a megemlkezs koszorjt.
"Pannonia! Vergiss Deine Todten Nicht, Als Klger Leben Sie!”


 

2015-09-10 Tallkozzunk az 506-513-as asztaloknl!


 

2015-09-10 Megemlkezsek vrosszerte

Tegnap a szrazrtiek, Polgrmester r, Tr Gbor kpvisel r s a Vrsmarty ltalnos Iskola tanrai, kztk Szili Csaba igazgatval, megemlkeztek a 33 vvel ezeltt a vasti tjrban trtnttragikus balesetrl.

Utna Juhsz Lszl, Schreiner Jnos s Szili Csaba vett rszt a Gyergy-emlkparkban, a II. vilghborban lemszrolt 159 fehrvri honvd tavalyavatott emlkmvnl rendezett megemlkezsen.Az nnepi beszdet Vargha Tams honvdelmi llamtitkr tartotta, ami utn egyesletnk tagjai is elhelyeztk a megemlkezs virgait.


 

2015-09-10 tadsok, avatsok - beksznttt az sz

A nagyon jl sikerlt s sznvonalasan megrendezett Kirlyi Napok utn meglnklt Vrosunk kzlete. Egyesletnk tagjai is szmos rangos esemnyen jrtak. tadtk a tragikusan elhunyt ifjabb Ocskay Gbor (Kis Csics) szobrt a jgplynl, ahol rmnkre szolgl, hogy mr hasznlhat az a plusz csarnok, ami az jgkorong-utnptls s egyb jeges sportok szerelmeseinek biztost jgfelletet. Tegnap pedig tadtk a Voln Fehrvr ttusa Kzpont feljtott lovardjt. Egyesletnket Juhsz Lszl kpviselte az esemnyeken.


Juhász László köszöntője
Linkajánló

NYITÓLAP
ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁNK
PROGRAMOK
DOKUMENTUMOK
LINKEK
KÉPGALÉRIÁK